Mer av campinglivet

Finns det något härligare än ett dopp i det blå? Att känna den lena sanden mellan tårna och höra de böljande vågorna slå mot land. Den värmande känslan från solens strålar och svalkan från de fläktande vindarna.

Visste du att det finns hela sju havsnära campingar på en sträcka av bara 42,2 kilometer här i Halmstad? Visst är det fantastiskt! Börjar vi i söder hittar vi fina Gullbrannagården, sedan följer ett pärlband av campingar för alla smaker; Nordic Camping Hagön, Nordic Camping Tylösand, First Camp Tylösand, Vilshärads Camping, Strandgården Vilshärad och längst i norr ligger Haverdals Camping.

Campa är kul, socialt och avkopplande. Tänk så härligt det är att släppa vardagens alla måsten och njuta av livet här och nu. Doften av hav, och vinden i håret kan göra vem som helst lycklig. Det bästa är att du kan få det mesta av allt. För vilken camping du än väljer har du nära till natur, skog, sjöar, hav, strandliv, shopping, restauranger, kultur och nöjen.

Söker du en aktiv semester är Halmstad perfekt med allt från golfbanor, kitesurfing, cykelleder och löpslingor till inomhus- och utomhusgym, wakeboardpark, äventyrsland och lekland med mera. Men du, efter alla aktiviteter – glöm inte att chilla. Det gör så gott för själen. Välkommen att njuta av ditt Halmstad.

Glamping

Glamping är en lyxigare campingupplevelse, vilket innebär att du får bo mitt ute i naturen fast med moderna nödvändigheter. Det blir lite som en hotellkänsla helt enkelt. I Halmstad finns Bengtzeli's Glampinglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i Skäpparp utanför Steninge norr om Halmstad.

Halmstads sju underbara campingplatser

Gullbrannagården – familjär camping

Fina Gullbrannagårdenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster ligger söder om Halmstad och är en helårsöppen camping. Nära campingen ligger Gullbrannastranden, en 10 kilometer lång, barnvänlig sandstrand. Under högsäsong arrangeras det aktiviteter för hela familjen och restaurangenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har öppet varje dag. Det finns också en butik med nybakat, doftande bröd varje morgon.

First Camp Tylösand-Halmstad – ett badparadis

Ett ögonblicks promenad från Sveriges vackraste strand ligger First Camp Tylösand-Halmstadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Tylösands strand är en del av ett fyra kilometer långt badparadis som anses var en av Sveriges bästa stränder. På campingområdet finns populära barnklubbar under högsäsongen. Här finns mängder med tillfällen till fritidsaktiviteter, utflykter och nöjesliv för hela familjen.

Nordic Camping Tylösand – havsnära njutning

Nordic Camping Tylösandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du ägna dagarna till bad, vindsurfing, dykning eller bara koppla av i en solstol. Du bor endast tre kilometer från Tylösands berömda sandstrand och alla aktiviteter som erbjuds där. I området finns även klippbad och små avskilda vikar för dem som önskar det. Under högsäsong erbjuds dessutom ledarledda aktiviteter för barnen.

Vilshärads Camping – njut av lugnet och naturen

Vilshärads Campinglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster ligger cirka tio kilometer från Halmstad i ett lummigt, vackert och naturskönt område. Det är nära till Vilshärads långa och barnvänlig sandstrand, det salta havet och naturreservatetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Under högsäsong ordnas det aktiviteter för stora och små gäster. På området finns glassbar, café och en liten butik. Här finns även kul aktiviteter som minigolfbana, basket, badminton, utomhusschack och lekplatser

Nordic Camping Hagön – ett guldkorn på västkusten

Bara sex kilometer från Halmstads city ligger Nordic Camping Hagönlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, inbäddad i grönska och med det salta Västerhavet som närmaste granne. Här finns den kilometerlånga Östra stranden med sin varma mjuka sand. På anläggningen finns det bland annat minigolfbana, boulebana, lekplats, hoppkudde och gräsytor för bollspel på anläggningen. Under högsäsong erbjuds ledarledda roliga aktiviteter för barnen.

Strandgården Vilshärad – ett stenkast från havet

Camping, vandrarhem, läger och konferensgård – bara ett stenkast från havet! Strandgården i Vilshäradlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster lever upp lite extra under de varma månaderna. Här erbjuds ett varierande sommarprogram för alla åldrar med gudstjänster, andakter, konserter, utställningar, ledarledda barnaktiviteter, familjekvällar, underhållning och buffékvällar. Sommartid finns det bageri, kiosk, café och restaurang.

Haverdals Camping – vid Skandinaviens högsta sanddyn

Haverdals campinglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster ligger norr om Halmstad utmed den vackra Kustvägen. Kopplade husdjur är välkomna. Pröva gärna på äventyrsgolfen. Denna trevliga familjecamping ligger på gångavstånd från Haverdals strand. En flera kilometer lång, barnvänlig sandstrand med härliga sanddyner. Den gränsar till Haverdal naturreservatlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, i folkmun ”Trollskogen", – ett vackert naturreservat med bland annat Skandinaviens högsta sanddyn.

Mer boende

Mer av Halmstad