Turista Hemma

15 juni–31 augusti 2020

Denna sida är för dig som är deltagande besöksnäringsföretag i Turista Hemma. Här kommer du kunna hitta allt du behöver veta kring projektet. Bland annat marknadsföringskit. Välkommen att kontakta oss om du har frågor på turistahemma@halmstad.se eller 035-12 02 00.

Världen är upp- och ner. Ingenting är sig likt. Vi vet att du, som är verksam inom besöksnäringen, behöver allt stöd du kan få samtidigt som vi har invånare som fått avboka sina utlandssemestrar och stannar hemma i sommar. Det är nu vi går samman och hjälps åt. Det är nu vi uppmanar till att uppleva och stötta Halmstad. Vi ger oss ut om vi är friska, men vi tänker också på att sprida ut oss. Det är nu vi turistar hemma.

Halmstad har många styrkor och möjligheten att sprida ut sig är en – den ska vi ta tillvara på. Ta tillfälle i akt att hoppa på Turista Hemma-tåget. Var en del i konceptet och missa inte att, tillsammans med dina branschkollegor, bli marknadsförda i en satsning där vi stöttar varandra men också tänker på att minska smittspridningen. Läs mer om de olika delarna av konceptet nedan. Anmälan är stängd, men du kan göra en sen anmälan.

Turista Hemma

Bilder till sociala medier från marknadsföringskitet

Marknadsföringskit

Här kan du ladda ner marknadsföringskit. Hör av dig om det är något mer som du önskar i marknadsföringskitet.

Logga för Turista Hemma

Checklistan med utmaningar

En inspirerande, kreativ och omfattande checklista fylld med platser och aktörer inom Halmstads besöksnäring. Visionen är att varenda Halmstadbo har denna checklista på kylskåpet i sommar och därmed planerar sina dagar i Halmstad utefter den. Du vill finnas med på denna lista, helt enkelt!

Den klassiska checklistan kompletteras också med några spännande utmaningar att genomföra under tiden och emellan man checkar av besöksmål efter besöksmål. Utmaningarnas syfte är dels att öka nyfikenheten och lusten att ge sig ut men också att skapa ett forum för aktivitet i sociala medier.

Checklistan kommer finnas både digitalt och i tryckt A3-format.

Orienteringen

Alla besöksmål i checklistan klustras geografiskt och hamnar i en så kallad orientering, dvs. en färdig runda. Dessa rundor blir ett extra hjälpmedel i jakten på att bocka av besöksmål i checklistan.

Orienteringarna kommer ha ett så varierat innehåll som möjligt och finnas i nedladdningsbara och utskriftbara PDF-filer. Varje orientering består av en karta där respektive besöksmål är markerad. Och i stället för orienteringskontroller är det frågor som ska besvaras på varje ställe. En fråga som du väljer, men tanken är att svaret endast ska finnas på plats hos dig.

Har man genomfört samtliga orienteringar har man också bockat av alla besöksmålen på checklistan och blir en så kallad superambassadör. Något värt att uppmärksammas och prisas!

Skattjakten

Vid fyra tillfällen under perioden kommer det dessutom att arrangeras skattjakt. Dessa dagar göms en skatt på respektive deltagande besöksmål, skattens innehåll är detsamma överallt. Vilka besöksmål som är med i skattjakten syns i checklistan.

Skattjakten är ett tillval för dig som besöksmål och anmälan görs i samband med den ordinarie anmälan. Skatten tillhandahålls av oss och du som deltagare får ut den och instruktioner i god tid.

Dagar för skattjakten är: 24/6, 8/7, 28/7 samt 13/8, alla med start kl. 10.00

Covid-19

Vid anmälan till Turista Hemma får du som verksam inom besöksnäringen också möjlighet att meddela de åtgärder som vidtagits på ditt besöksmål för att fortsatt kunna hantera besök av friska invånare och besökare. Det finns nämligen en oro bland personer att ge sig ut på grund av en osäkerhet kring vilka åtgärder som är tagna. På webben kommer det därför finnas en sammanställning över åtgärder ute bland besöksmålen.

Även om syftet med Turista Hemma är att få invånarna att stötta näringen är den viktigaste uppmaningen att vi sprider ut oss. Genom att arrangera aktiviteter som bland annat infaller på dagar med normalt lägre flöde av besökare, skapar vinster med lika attraktivt innehåll och ge förslag på olika geografiska rundor bland besöksnäringsföretagen skapar vi förutsättningar och uppmanar invånarna till att sprida ut sig och minska de platser och tider där vanligtvis flaskhalsar uppstår.

Anmälan

Det kostar inget att delta mer än lite tid och engagemang samt ett litet krav på att använda de fysiska och digitala marknadskit som vi tillhandahåller alla deltagande besöksmål.

Är ditt besöksnäringsföretag intresserat av att delta i sommarens Turista Hemma? Anmälan stängdes den 31 maj. Är du intresserad av att ändå delta? Då kan du göra en sen anmälan till Turista Hemma.

Frågor

Har du som besöksnäringsföretag frågor om Turista Hemma är du välkommen att kotakta Halmstad Tourist Center på turistahemma@halmstad.se. Vi ser fram emot att ta emot din anmälan!

Turista Hemma – för dig som besökare

Är du intresserad av att besöka Turista hemma? Titta in på vår besökssida destinationhalmstad.se/turistahemma.

Person läser på en karta på ett sädesfält

Foto: Matton