Om Halmstad

I Halmstad är det nära till allt som är viktigt och det är en av våra största styrkor. Här möts kultur, innovation, historia, fritid, konst och natur vilket skapar livskvalitet för besökare, invånare och näringsliv.

Vårt läge i en av Sveriges mest växande regioner – den svenska västkusten – gör att företagandet utvecklas, turismen frodas och invånarna trivs och blir fler. Sedan hösten 2018 är vi en del av samarbetsorganet Greater Copenhagenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster vilket främjar samarbetet med Skåne och Danmark.

Ett dynamiskt näringsliv

Näringslivet i Halmstad är dynamiskt och de flesta företagen är små eller medelstora. Många logistikföretag väljer att etablera sig här och även tjänstesektorn, handeln och tillverkningsindustrin är framträdande. Även besöksnäringen är en av våra viktigaste branscher, mycket tack vare det generösa utbudet av evenemang, idrott, natur, kulinariska upplevelser och vårt goda värdskap.

Vi växer hållbart

I Halmstad bor drygt 100 000 invånare vilket gör oss till den 18:e största kommunen i Sverige. Men till 2050 beräknar vi ha växt med ytterligare 50 000 invånare – och det är något som ska ske på ett hållbart sätt. Därför pågår det just nu många spännande projekt inom hållbar tillväxt i Halmstad.

En upplevelsestad

Som upplevelsestad har vi arbetat målmedvetet och långsiktigt med stora möten och evenemang i över tio års tid. Under resans gång har Halmstad stått värd för bland annat Solheim Cup, lag-VM i bordtennis, Titanic – the Exhibition och UEFA dam-EM samt flertalet stora möten. Det gör att vi har en genomarbetad samverkanskultur i mötes- och evenemangsfrågor, något som ger oss en välfungerande organisation oavsett arrangemangets storlek.

Tillgänglig för alla

För oss är det en självklarhet att staden ska vara tillgänglig för alla oavsett förutsättningar. Därför gör det oss stolta att Halmstad för andra året i rad har toppat Humanas tillgänglighetsbarometerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (2018). Humanas undersökning bygger på en kartläggning av hur kommuner arbetar med tillgänglighet i allt från idrottsanläggningar till kommunikation. Halmstad utmärkte sig på de flesta områden som ingick i kartläggningen och hamnade på en förstaplats även 2017.