Årets sportevenemang 2020

Sportåret i Halmstad är fullt med höjdpunkter. Sidan uppdateras löpande med mer information om de olika evenemangen.

SM i thaiboxning

27–29 februari. I år avgörs senior-SM och junior-SM samtidigt på Halmstad Arena. Halmstad Muay Thai räknar med uppåt 150 deltagare och arrangemanget är klubbens största någonsin.

SM i parafotboll

7–8 mars. Halmstad Arena

Ultimate frisbee

21–22 mars. Ultimate frisbee är en lagsport som kan spelas såväl inomhus som utomhus. I år avgörs SM mixed senior i Högskolehallen. Lagen kan vara mixade och består av fem spelare vid inomhusspel.

Gymnast

Foto: Mostphotos, Mikhail Druzhinin

Manlig artistisk gymnastik

1–3 maj. Mer information kommer.

UEFA F17 EM 2020

9–22 maj. Europamästerskapet för flickor under 17 år spelas i Falkenberg, Varberg, Halmstad och Ängelholm. Tre gruppspelsmatcher, en semifinal och en play off-match avgörs i Halmstad. Slutspelet lottas på Halmstads Teater den 3 april.

Annika Invitational

14–18 juni. De 78 bästa flickjuniorerna i Europa bjuds in till Annika Sörenstams egna golftävling. Detta är andra gången på fyra år som tävlingen arrangeras på Halmstad GK i Tylösand.

SM-veckan

24–30 juni. I hård konkurrens har Halmstad än en gång fått chansen att stå värdstad för den populära SM-veckan sommar. Evenemanget var väldigt omtyckt när det arrangerades år 2011 och 2013. Såväl Halmstadbor som förenings- och näringsliv har efterfrågat SM-veckans återkomst. Nu är det dags igen!

Start i simtävling

Sprintermästaren

2 juli. HalmstadTravets stora höjdpunkt som återkommer från år till år.

Beachtravels SummerSmash med beachvolley-SM

18 juli–9 augusti. Årets största beachvolleyhändelse. Återkommer varje år i Tylösand. Utveckla din beachvolley med coachning i världsklass! Även SM-spelas spelas i 34 tävlingsklasser över 8 dagar.

SM och NM och danskt mästerskap Melges 24

7–9 augusti. Arrangeras av Halmstad segelsällskap.

VM i militär femkamp

9–17 augusti. Världens mest mångsidiga militärer tävlar i skytte, hindersimning, handgranatkastning och terränglöpning. Den nya banan som byggts vid regementet invigs redan under SM-veckan i juni.

Fotbollsmatch på Örjans vall

Örjans vall. Foto: Patrik Leonardsson

Mer evenemang

Guldkorn

Mer av Halmstad