Utomhuskonserter i sommar

Solen skiner och musiken flödar – sommaren 2019 är här med magiska utomhuskonserter i ljumna sommarkvällar.

Musiken är viktig för oss. Här har vi samlat sommarkonserter under bar himmel. Fler evenemang och senaste uppdateringar hittar du alltid i vår evenemangskalender.

Galgbergsfestivalen – 15 juni

Galgbergsfestivalenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en dag fylld med aktiviteter för hela familjen, högklassig musik och god mat på Hallandsgården. I årets festival är betoningen på visa, folk och americana. Bland artisterna syns Tami Nelson, Slowgold och Amythyst Kiah med flera.

Tylöpremiären – 29 juni

Lördag 29 juni kickar 2019 års sommarsäsong igång på Solgården i Tylösandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Då är det dags för Tylöpremiärenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster med livefavoriterna Duo Jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, grymma hiphop/jazz/pop/vad-du-vill-bandet Movitslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och dansgolvsdomptörerna DJ Alexie Divellolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster med Saxo Bear på saxofon.

After beach Solgården, Tylösand – 29 juni–3 augusti

Varje dag, från 29 juni till 3 augusti, klockan 16 kör after beachenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster igång på Solgården. På scenen finns band som skapar skön sommarpuls. After beachen är för många en självklar avslutning på en varm dag på stranden.

Gyllene Tider – 4 och 5 juli

Efter 40 år säger Halmstadbandet Gyllene Tiderlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hejdå med en sista skiva och tillhörande avskedsturné. I sommar besöker de totalt 17 städer runt om i Sverige och premiären sker på hemmaplan på Brottet i Halmstad 4 juli.

Gullbrannafestivalen – 4–7 juli

Festivalen på Gullbrannagårdenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har ett stort utbud av artister. Lind D, Lecrae, Electric banana Band, Switchfoot, Hansam, Lucy Grimble, Per-Erik Hallin och Bengt Johansson, Spring City, Salt, Ulrik Munter, hollyn, Samuel Ljungblad, Face it, Rend Collective, Per Höglund band, Amanda, The Master's Voice, Blenda, Gratitude Gospel Choir, Silver, Mezzoforte, Martin Smith med flera.

After beach i Vilshärad – 5 juli–3 augusti

För trettonde året i rad är det dags för after beach i Vilshäradlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Varje fredag och lördag från 5 juli till 3 augusti klockan 16–18 är det fullt fart i Vilshärad. Utöver detta så blir det olika evenemang på både onsdagar och torsdagar.

Tommy Körberg & band – 10 juli

Tommy Körberg med band gästar Wapnö gårdlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i sommar. Tommy Körberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har Sveriges absolut mest omfångsrika musikaliska repertoar och är aktuell med såväl TV, teater och konserter. Han blir absolut bara bättre med åren.

Peter Jöback – 17 juli

I sommar är det högtidsstund för alla musik(al)älskare. Då kommer Peter Jöbacklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster till Solgården i Tylösandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster med sin stora sommarturné. Peter kommer att framföra såväl sina nya låtar som ett pärlband av tidigare klassiker tillsammans med ett magnifikt band under ledning av Kristofer Nergårdh.

Plura – 19 juli

En sommarkväll i juli gästar Plura Jonssonlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Wapnö gårdlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Pluralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en legendar i Sverige, inte minst genom sina 40 år som frontfigur i rockbandet Eldkvarn. Under 2016 tog bandet en paus men Pluralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster fortsatte med sin egna kreativa process som resulterade i flera turnéer.

Linnea Henriksson och Eric Gadd – 24 juli

I höstas kunde vi följa dem tillsammans i TV4s Så mycket bättre. Och i sommar kommer Halmstadtjejen Linnea Henrikssonlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hem. Tillsammans med Sveriges okrönte soulkung Eric Gadd spelar hon på Solgården i Tylösandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i sommar.

Weeping Willows – 26 juli

Weeping Willowslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster tionde album, 'After us', släpptes i våras. Albumbet visar upp ett aningen mer eftertänksamt Weeping Willowslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster än vi blivit vana vid. Men det utan att på något sätt förlora bandets arketypiska melankoliska storslagenhet, som kombineras med slagkraftiga poplåtar. I sommar kan du se Weeping Willowslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterWapnö gårdlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Carola – 28 juli

Söndag 28 juli kommer Carolalänk till annan webbplats till Solgården med en akustisk konsert där hon framför alla sina hits i sommarkvällen. Under rubriken ”Naket – en akustisk hitskonsert” kommer hon att genomföra en avskalad sommarturné där hennes största hits och personliga favoriter tolkas på ett nytt och mer intimt sätt.

Miriam Bryant – 31 juli

Onsdag 31 juli är det bara att vika för ett av sommarens stjärnskott. Då står nämligen Miriam Bryantlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterSolgårdens scenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, redo att förgylla en av de förhoppningsvis många ljuvliga sommarkvällarna med musik av absolut toppklass.

Sven-Ingvars – 31 juli

En härlig kväll med Sven-Ingvarslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster låtskatt på Wapnö gårdlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Oscar Magnusson, son till Sven-Erik säger: "Det handlar egentligen inte om att jag ska ta över, snarare om att hedra och föra pappas livsverk vidare. Jag vill, kan, eller ska aldrig försöka fylla hans skor, men jag vill, kan och ska göra det på det sätt som känns rätt i mitt hjärta." Länge leve Sven-Ingvarslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster!

Livemusik på Rotundan - fram till 16 augusti

Under sommaren har det mysiga caféet Rotundanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i lummiga Norre Katts park och med Nissan som granne flera härliga artister som sträcker sig fram till 16 augusti. På denna sköna plats med närhet till scenen skapas en riktigt härlig känsla. Det är dessutom gratis entré! Se hela deras musikprogramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Halmstad stadsfest och Rix FM-festival

– 23–25 augusti

Rix FM Festivallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster fyller 20 år och blir också startskottet på Halmstad stadsfestlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, som äger rum 23 till 25 augusti i Halmstad city. En riktig folkfest med tivoli, marknad och flera artister.

Fler konserter

Ännu fler konserter både inne och utomhus hittar du i vår evenemangskalender.

Mer evenemang

Guldkorn

Mer av Halmstad